Login
Not registered? Sign up now

Cost Engineer

Other details
Match criteria
company
 • Lamers HTS
location
 • Nijmegen
region
 • Gelderland
job type
 • Engineering
Continuous Recruitment

Wat ga je doen?

Als Cost Engineer bij Lamers HTS ben je verantwoordelijk voor een betrouwbaar offertetraject, bewaak je de doorlooptijd en garandeer je de juiste kwaliteit van de uitgebrachte offerte op kostenaspect. Om tot de juiste en complete calculatie te komen werk je veel samen met interne stakeholder zoals Sales, Engineering, Inkoop en Productie.
Samen met Sales bepaal je de kostprijsstrategie en daarnaast hou je je bezig met het optimaliseren en verbeteren van onze cost engineeringsprocessen.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Het analyseren van de offerte aanvraag en definiëren van kansen en risico’s;
 • Verzamelen van informatie m.b.t. (materiaal-)prijzen en kosten;
 • Accuraat bepalen van NRE, materiaalkosten, productie- en testuren;
 • Het signaleren en mitigeren van projectrisico’s bij verschillende projectfasen;
 • Analyseren, interpreteren en eventueel bewerken van aangeleverde PMI-data binnen een 3D omgeving;
 • Opstellen van een heldere kostprijscalculatie voor complexe projecten/Tenders.

Waar kom je te werken?

Bij Lamers High Tech Systems zijn we de leidende speler op het gebied van transport-, beheer- en distributiesystemen voor hoog zuivere gassen en vloeistoffen. We hebben alles in huis van engineering, constructie, productie én kwalificatie van onze installaties, modules en machineonderdelen. Inmiddels hebben we sterke positie in de Europese hightechindustrie en zijn we voorkeursleverancier geworden van hightech OEM’s. Naast de semiconductormarkt bedienen we ook andere markten waaronder de chemie, farmacie, lucht- en ruimtevaart.

Je komt te werken in een team van 4 personen, maar zal daarnaast veel samenwerken met projectleiders, sales engineers en npi engineers. We kennen een informele sfeer waar hard gewerkt wordt en ruimte is voor een grapje.

Herken jij je hierin?

Als Cost Engineer heb je een sterke technische basis zodat je tot de juiste calculaties kan komen. Verder ben je analytisch en kostenbewust om kansen en risico’s gedurende de verschillende productlevensfases te signaleren. Als je het leuk vindt om betrokken te zijn bij alle fases van een project en het overzicht te bewaken, dan past deze functie goed bij jou.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde technische mbo of hbo opleiding
 • (Enige) werkervaring met kostcalculaties en -analyses van zowel losse onderdelen als modules is een pré;
 • Kennis van verschillende systemen en methodieken binnen engineering zoals Risk Management Rools, FMEA, 2D en 3D CAD design;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden we?

Lamers kent een gedreven, informele cultuur, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo investeren we in trainingen en hechten we veel waarde aan ‘coaching on the job’.

Als Cost Engineer ontvang je een marktconform salaris en heb je recht op 25 vakantiedagen en 13 adv dagen op basis van fulltime.

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren via de onderstaande sollicitatieknop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze recruiter Tim Buijs. Dit kan via 06 - 39 59 27 44 of tim.buijs@lamershts.com.

* Wij hebben een eigen recruiter in dienst. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde cv's worden door onze recruiter behandeld als directe sollicitaties.

location

Nijmegen

publication date

08.07.2024

contact person

Buijs

Maik Litjens
job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Aalberts advanced mechatronics uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.