Login
Not registered? Sign up now

HR Business Partner

Other details
Match criteria
company
  • Lamers HTS
location
  • Nijmegen
region
  • Gelderland
job type
  • HR
Continuous Recruitment

Wat ga je doen?

Samen met het relatieve nieuwe HR-team ga jij bouwen aan een solide HR fundament voor de Lamers organisatie. Deze rol is perfect voor iemand die proactief te werk gaat, denkt in oplossingen en niet terugdeinst voor uitdagingen en actief wil bijdragen aan het vormgeven van HR binnen de organisatie.

Als HR Business Partner ben jij dé sparringspartner voor de General Manager en het managementteam van Lamers Installations. Naast je business partner rol voor de value stream, leidt of werk je mee aan onze HR roadmap met thema’s, zoals strategic workforce planning, vitality and health, onboarding, competentiemanagement etc.

We zijn een organisatie die volop in ontwikkeling is. Vanuit jouw kennis, ervaring en visie heb je een belangrijke rol in het faciliteren van deze ontwikkelingen en veranderingen. Je schakelt daarbij tussen verschillende rollen en vertaalt de langeretermijnvisie naar de praktijk. Je krijgt energie van het samen bouwen en ontwikkelen van de organisatie. Door jouw enthousiasme een energieke bijdrage zorg je voor een goede afstemming en samenwerking binnen de value stream en het HR-team van Lamers.

Waar kom je te werken?

Bij Lamers High Tech Systems zijn we de leidende speler op het gebied van transport-, beheer- en distributiesystemen voor hoog zuivere gassen en vloeistoffen. We hebben alles in huis van engineering, constructie, productie én kwalificatie van onze installaties, modules en machineonderdelen. Inmiddels hebben we sterke positie in de Europese hightechindustrie en zijn we voorkeursleverancier geworden van hightech OEM’s. Naast de semiconductormarkt bedienen we ook andere markten waaronder de chemie, farmacie, lucht- en ruimtevaart.

Als HR Business Partner maak je deel uit van een gedreven HR-team. Dit bestaat uit: HR Business Partners (3), HR Officemanagement (3), HR Projectmangement (1) Learning & Development (1) en Recruitment (1). Je rapporteert aan de Director HR & Communications.

Herken jij je hierin?

Als HR Business Partner ben je analytisch en heb je het vermogen om data te vertalen naar bruikbare inzichten. Deze inzichten kun je met uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden overbrengen. Er is veel ruimte voor jouw inbreng, je gaat dan ook proactief en oplossingsgericht te werken. Door de ontwikkeling die we als bedrijf doormaken is het belangrijk dat je ervaring hebt met organisatieontwikkeling en verandermanagement.

Verder heb je:

  • Minimaal 5 jaar werkervaring als HR Business Partner of in een vergelijkbare rol;
  • HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in HRM, Bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied;
  • Uitgebreide kennis van HR-processen en -systemen.

Wat bieden we?

Lamers kent een gedreven, informele cultuur, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo investeren we in trainingen en hechten we veel waarde aan ‘coaching on the job’. Daarnaast kom je terecht in een dynamische en uitdagende werkomgeving met flexibele werktijden en mogelijkheid tot hybride werken.

Als HR Business Partner ontvang je een salaris tussen de €4.500,- en €5.500,-, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen en 13 adv dagen op basis van fulltime.

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren via de onderstaande sollicitatieknop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze recruiter Tim Buijs. Dit kan via 06 - 39 59 27 44 of tim.buijs@lamershts.com.

* Wij hebben een eigen recruiter in dienst. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde cv's worden door onze recruiter behandeld als directe sollicitaties.

location

Nijmegen

publication date

08.07.2024

contact person

Buijs

Nicolai Bremer
Nicolai Bremer
job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Aalberts advanced mechatronics uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.