Login
Not registered? Sign up now

Sales Engineer

Other details
Match criteria
company
 • Lamers HTS
location
 • Nijmegen
region
 • Gelderland
job type
 • Engineering
 • ,
 • Sales
Continuous Recruitment

Wat ga je doen?

Als Sales Engineer kun jij vanuit jouw expertise de ‘voice-of-the-customer’ vertalen naar een passende oplossing. Je hebt een brede rol waarin je doorlopend in contact staat met vrijwel alle afdelingen in de organisatie en bent het eerste aanspreekpunt voor klanten waarbij iedere dag anders is omdat er diverse vragen bij jou terecht komen.

Je beantwoordt 1e-lijns vragen van onze klanten; bij complexe vraagstukken betrek je de engineering afdeling en/of andere afdelingen. Daarnaast ben je klantverantwoordelijk voor een aantal eigen klanten en verricht je ondersteunende werkzaamheden voor account- en salesmanagement.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Beheren van het volledige RFQ (Request For Quotation) proces; van het opstarten, maken, vastleggen, verzenden én opvolgen van de offerte.
 • Activeren en uitdagen van interne stakeholders, zoals projectleiders, calculatie en engineering om tot een juiste offerte te komen;
 • Deelnemen aan de wekelijkse RFQ-meeting met Sales, Purchasing en Engineering;
 • Uitvoeren van (sales)analyses. Bijvoorbeeld een markt-, portfolio of impactanalyse;
 • Bewaken van sales.

Waar kom je te werken?

Bij Lamers High Tech Systems zijn we de leidende speler op het gebied van transport-, beheer- en distributiesystemen voor hoog zuivere gassen en vloeistoffen. We hebben alles in huis van engineering, constructie, productie én kwalificatie van onze installaties, modules en machineonderdelen. Inmiddels hebben we sterke positie in de Europese hightechindustrie en zijn we voorkeursleverancier geworden van hightech OEM’s. Naast de semiconductormarkt bedienen we ook andere markten waaronder de chemie, farmacie, lucht- en ruimtevaart.

Als Sales Engineer wordt je onderdeel van het sales team, dat bestaat uit de afdelingen sales/accountmanagement en business development. Je rapporteert aan de Sales Director en werkt direct samen met customer service, (cost) engineering, projectleiders, purchasing en planning. Je komt te werken in een organisatie waar hard gewerkt wordt en een informele sfeer heerst. Ontwikkeling wordt gestimuleerd en er is veel ruimte voor initiatief.

Herken jij je hierin?

In deze functie komen jouw sociale vaardigheden goed samen met je commerciële vaardigheden. Je hebt het vermogen om klant- en oplossingsgericht te handelen en hebt affiniteit en/of ervaring met de hightech branche waarin we ons bevinden. Verder heb je overtuigingskracht en ben je altijd op zoek naar de (juiste) oplossing.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Bedrijfseconomie;
 • Wanneer je over een MBO-opleiding beschikt vragen we een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de high tech industrie;
 • Ervaring met het werken met een ERP-systeem (bij voorkeur IFS);Ervaring met Microsoft Office (Excel/Powerpoint);
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré.

Bovendien herken je jezelf in onze kernwaarden; Be an entrepreneur, Take ownership, Go for excellence, Share and Learn en Act with integrity

Wat bieden we?

Lamers kent een gedreven, informele cultuur, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo investeren we in trainingen en hechten we veel waarde aan ‘coaching on the job’.

Als Sales Engineer ontvang je een salaris van maximaal €4.300,- bruto per maand, afhankelijk van kennis & ervaring. Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen en 13 adv dagen op basis van fulltime.

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren via de onderstaande sollicitatieknop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze recruiter Tim Buijs. Dit kan via 06 - 39 59 27 44 of tim.buijs@lamershts.com.

* Wij hebben een eigen recruiter in dienst. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde cv's worden door onze recruiter behandeld als directe sollicitaties.

location

Nijmegen

publication date

19.06.2024

contact person

Buijs

Chrissy Sarton
job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Aalberts advanced mechatronics uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.